Flag

Hvidebæk Slagteri fik styr på ressourceforbruget og bedre bundlinje

Ressourceoptimering handler om miljø, men i høj grad også om penge. Når en mindre produktionsvirksomhed som Hvidebæk Slagteri efterspørger en analyse af, hvor de kan ressourceoptimere, så skal resultatet efterfølgende kunne ses på bundlinjen.

 

Hvidebæk Slagteri har et stort forbrug af vand og energi og en relativt stor affaldsproduktion. Der var derfor grund til at tro, at der lå et besparelsespotentiale gemt i virksomheden. PlanMiljø gik slagteriets produktion efter i sømmene for at afdække, hvor der var ressourcer at spare. Gennemgangen omfattede blandt andet virksomhedens belysning, udledning af spildevand og forslag til anvendelse af affald og restprodukter. Hvidebæk Slagteri modtog et besparelseskatalog med 7 forslag til tiltag, samt deres økonomiske implikationer. Når tiltagene er rullet ud, kommer de til at gøre en positiv forskel for miljøet. Men for en virksomhed som Hvidebæk Slagteri er sparede ressourcer først og fremmest lig med en større avance i et marked med snævre profitmarginer.

 

PlanMiljø lavede et skræddersyet tilbud til slagteriet, der netop passede til dem og deres behov. Det var udslagsgivende for, at slagteriet valgte netop PlanMiljø som samarbejdspartner. ”Vi valgte PlanMiljø, fordi de kom med et tilbud, der var lavet til os, og ikke bare et de havde trukket i en automat. De har forstået, at det handler om return of Investment og penge”, fortæller kvalitetschef Henrik Mortensen.

 

 

Læs hele artiklen på www.CSR.dk

 

Kontakt Nicholas Mohr Krøyer på mail: nmk@planmiljoe.dk eller telefon 46762400, hvis du vil høre mere om vores ydelser og om, hvordan PlanMiljø kan hjælpe din virksomhed.