Flag

Miljøvejviseren – den nemme vej til en grøn hverdag

PlanMiljø udvikler Miljø- og fødevareministeriets nye borgerrettede platform, Miljøvejviseren, i samarbejde med Kathart, Operate og Antropologerne.

Miljøvejviseren skal gøre det lettere for borgerne at få adgang til nemme hverdagsråd om bæredygtigt forbrug og minimeret ressourceforbrug. Vejviseren skal sikre, at borgerne har mulighed for at finde valid, relevant og nemt tilgængeligt information om miljø og bæredygtigt forbrug ét sted. En del af arbejdet med vejviseren består i at gentænke allerede tilgængelig information og gøre denne mere tilgængelig for borgerne, så interesserede borgere får lettere adgang til troværdige og letforståelige argumenter til brug i aktuelle debatter om bæredygtighed på bl.a. sociale medier.

Miljøvejviseren vil bl.a. indeholde Miljøstyrelsens første råd og anbefalinger i forhold til deleøkonomiens bæredygtighedsaspekter. Vejviseren kommer også til at indeholde viden om emner som affaldsforebyggelse, grønne hverdagsprodukter mv.

Al informationen som samles på miljøvejviseren vil være rettet mod borgernes behov og samtidig nem at omsætte til egentlig handling.

Miljøvejviseren lanceres i sensommeren 2016.