Flag

Svanemærkning af microfiberklude og -mopper

Som følge af den nye Udbudslov blev det per 1. januar 2016 muligt for offentlige indkøbere at stille krav om Svanemærket i forbindelse med offentlige udbud. Nordisk Microfiber A/S, der er beliggende på Fyn, ønskede derfor at få Svanemærket en række af sine microfiber-produkter i deres portefølje, så de kunne tilbyde et helt sortiment af svanemærkede microfiber-produkter.
 
Da der ikke er andre danske producenter af Svanemærkede microfiber-rengøringsartikler, så Nordisk Microfiber en mulighed for at være firstmover på området og differentiere sig fra sine konkurrenter.
 
Sammen med Nordisk Mikrofiber har PlanMiljø gennemført processen med svanemærkning af Nordisk Microfibers produkter. Processens har omfattet følgende aktiviteter:

 

Nordisk Microfiber har som den første danske producent fået Svanemærket fire microfiber-mopper og to microfiber-klude. Virksomheden har derfor som den første aktør på det danske marked kunnet leve op til de nye krav, som nogle offentlige udbydere er begyndt at stille omkring brug af svanemærkede rengøringsprodukter.
 
Nordisk Microfiber har planer om at svanemærke yderligere produkter i deres sortiment over de kommende år.
For mere information om svanemærkning af microfiber-produkter kontakt projektleder Steffen Trzepacz.