Flag

Cirkulær Økonomi (Cradle to Cradle)

 

PlanMiljø rådgiver virksomheder og selskaber til cirkulær økonomi, og vi giver gerne en introduktion til begrebet.

 

Hvad er cirkulær økonomi?
Cirkulær økonomi er et tankesæt og en forretningsstrategi, som styrker virksomheders ressourceeffektivitet, miljøarbejde og økonomi. Det er cirkulært, fordi materialer kommer i kredsløb, og affald bliver til ressourcer. Spild reduceres, og bundlinjen styrkes.

 

Hvem er cirkulær økonomi interessant for?
Cirkulær økonomi er relevant for alle virksomheder, der håndterer ressourcer – om det er materialer, energi, affald, vand eller andet. I PlanMiljø hjælper vi jer med at analysere jeres produktion og ressourceforbrug og med at skabe en ny grøn og profitabel forretningsstrategi.

 

Se blandt andet hvordan vi har arbejdet med cirkulær økonomi i danmarks største affaldsselskab.

 

Hvordan bliver man cirkulær?

 

PlanMiljøs arbejde tager udgangspunkt i fire faser:

 

En praktisk tilgang
En dansk undersøgelse fra 2016 viste, at de fleste virksomheder, der er bekendt med den cirkulære økonomi, mener, at der er økonomiske fordele at hente. Dog fremhæver virksomhedsejere også, at de ikke har nok viden til at gennemføre cirkulær økonomiske tiltag og mangler konkret hjælp.

 

Hvad er Cradle to Cradle?
Cradle to Cradle er en international certificering, som drives af C2C Innovation Institute. Det er en uafhængig fond, som har udviklet de skrappeste krav til produkter, så de kan indgå i den cirkulære økonomi. PlanMiljø hjælper virksomheder med det indledende arbejde med at blive Cradle to Cradle certificeret.

 

Kontakt PlanMiljø
Tag en uforpligtende snak om jeres muligheder med en medarbejder hos PlanMiljø. Kontakt Nicholas Krøyer Blok for mere information.